Site Loader

راهنمای ارزشیابی عدم قطعیت اندازه گیری در آزمون

در حالی که برخی آزمایشگاه ها ممکن است از راهنمای عدم قطعیت در اندازه گیری (GUM)، ISO/IEC guide 98-3 ، یا اسناد معادل مانند EA 4/02 و اسناد راهنمایی منتشر شده توسط نهاد اعتبار دهی استفاده کنند، مشخص است که طیف وسیعی از اسناد کاربردی برای ارزشیابی عدم قطعیت اندازه‌گیری در آزمون وجود دارد که مخصوص یک حوزه آزمون در سطح بین‌المللی یا ملی است.

به عنوان مثال، EURACHEM/CITAC، EUROLAB و Nordtest، اسنادی در مورد عدم قطعیت اندازه گیری، از جمله عدم قطعیت اندازه گیری ناشی از نمونه برداری دارند. سایر زمینه ها مانند میکروبیولوژی اسنادی در مورد عدم قطعیت اندازه گیری دارند .

در برخی از حوزه‌های آزمون که در آن‌ها عدم قطعیت نمی‌تواند به عنوان عدم قطعیت گسترده برای نتیجه آزمون بیان شود (مثلاً آزمون های کیفی یا معاینات) ، ابزارهای دیگری برای ارزشیابی عدم قطعیت اندازه‌گیری، مانند احتمال مثبت یا منفی کاذب نتایج آزمون ممکن است مرتبط‌تر باشد.

 برای اندازه‌گیری‌های کمی که نتایج نهایی به روش کیفی بیان می‌شوند (مثلاً قبولی/شکست)، ارزشیابی عدم قطعیت اندازه‌گیری همچنان قابل استفاده است.

Post Author: ghaemi mohammad

این سایت جهت ارائه اطلاعات بروز و تخصصی در حوزه سیستم های مدیریت کیفیت و اشتراک گزاردن تجربیات اینجانب در حوزه ارزیابی انطباق و ترویج و ارتقای این علم تشکیل شده است

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *