Site Loader

نحوه محاسبه نسبت عدم قطعیت آزمون

نسبت عدم قطعیت آزمون یا TUR یک اصطلاح رایج در کالیبراسیون است. این نسبت تلورانس یا مشخصات اندازه گیری آزمون در رابطه با عدم قطعیت اندازه گیری است. برای ارزیابی ریسک اندازه گیری و اعتبارسنجی مناسب بودن روش های کالیبراسیون استفاده می شود. رایج ترین نیاز برای بسیاری از کالیبراسیون ها یک نسبت TUR 4:1 است. با این حال، همه کالیبراسیون ها با یک نسبت  TUR 4:1 مطابقت ندارند. بیایید نحوه محاسبه TUR را بیاموزیم تا بتوانید نتایج کالیبراسیون را مانند یک حرفه ای ارزیابی کنید.

 

برای محاسبه نسبت عدم قطعیت آزمون، باید مقدار زیر را بدانیم:

  • حد رواداری یا حد مشخصات. و
  • عدم قطعیت اندازه گیری.

هنگامی که این اطلاعات برآورد شد، می توانیم از معادله زیر برای محاسبه TUR استفاده کنیم:

اکنون که معادله TUR را دیدیم، اجازه دهید آن را با مثال زیر بکار ببریم:

 

مثال  از نحوه محاسبه نسبت عدم قطعیت آزمون

تصور کنید در حال کالیبره کردن یک مولتی متر دیجیتال با ولتاژ 10 ولت هستید. برای مطابقت با مشخصات، مولتی متر دیجیتال باید ولتاژ منبع را بین 9.995 و 10.005 ولت اندازه گیری کند. عدم قطعیت تخمینی نتیجه اندازه گیری 0.0012 ولت است. نسبت عدم قطعیت آزمون را محاسبه کنید:

نسبت عدم قطعیت آزمون برای نتیجه اندازه گیری در مثال ما 4.2:1 است. به گفته بسیاری از مترولوژیست ها، این نتایج اندازه گیری، مقایسه ای با درجه اطمینان بالایی جهت تعیین انطباق یا عدم انطباق با مشخصات به ما می دهد.

 

اکنون که معادله و نحوه استفاده از آن را می دانید،در طول کالیبراسیون بعدی خود با استفاده از نرم افزار اکسل نسبت  TUR  خود را محاسبه کنید.

جمع بندی:

اگر TUR شما 4:1 یا بیشتر است، عالی است! اگر نه، ممکن است بخواهید نتایج خود را بیشتر ارزیابی کنید تا ریسک اندازه گیری خود را تعیین کنید.

منبع:https://www.isobudgets.com

Post Author: ghaemi mohammad

این سایت جهت ارائه اطلاعات بروز و تخصصی در حوزه سیستم های مدیریت کیفیت و اشتراک گزاردن تجربیات اینجانب در حوزه ارزیابی انطباق و ترویج و ارتقای این علم تشکیل شده است

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *