تمرکز این کتابچه راهنمای مرجع، سیستمهای اندازهگیری است که میتوان قرائتها را برای هر قسمت تکرار کرد. همه سیستم های اندازه گیری این ویژگی را ندارند. مثلا:
سیستم های اندازه گیری مخرب
سیستم هایی که در آن قطعه در استفاده/آزمون تغییر می کند.
در زیر نمونههایی از رویکردهای تحلیل سیستمهای اندازهگیری،آمده است. این یک لیست کامل نیست که هر نوع سیستم اندازه گیری را پوشش دهد، بلکه تنها نمونه هایی از رویکردهای مختلف است. اگر یک سیستم اندازهگیری با تمرکز کتابچه راهنمای کاربر مطابقت نداشته باشد، توصیه میشود که از منابع آماری ذیصلاح کمک بگیرید.
سیستم های اندازه گیری مخرب
هنگامی که بخشی (مشخصه) مورد اندازه گیری با عمل اندازه گیری از بین می رود، این فرآیند به عنوان اندازه گیری مخرب شناخته می شود که شامل کل کلاس از سیستم های اندازه گیری شناخته شده به عنوان “سیستم های اندازه گیری مخرب” است. به عنوان مثال آزمایش جوش مخرب، آزمایش آبکاری مخرب، آزمایش غرفه اسپری نمک/رطوبت، آزمایش ضربه (گروه سنج) یا طیف سنجی جرمی و سایر فرآیندهای آزمایش مشخصه مواد.
اینها نمونههای «کلاسیک» یک سیستم اندازهگیری غیرقابل تکرار هستند، زیرا نمیتوان خوانشهای مکرر را در هیچ قسمتی انجام داد.
سیستم هایی که در آن قطعه در استفاده/آزمون تغییر می کند
با این حال، سیستمهای اندازهگیری دیگری وجود دارند که قابل تکرار نیستند، جایی که خود قطعه توسط فرآیند اندازهگیری آسیبی نمیبیند، اما مشخصه اندازهگیری تغییر میکند. نمونه هایی از این موارد عبارتند از: تست های نشت با داده های کیفی، آزمایش با استفاده از پایه های تست موتور، پایه های تست گیربکس، دینامومترهای خودرو و غیره.
تجزیه و تحلیل این سیستم ها به این بستگی دارد که آیا:
1) مجموعه ای همگن از قطعات (کوچک بین تغییرات قطعه) را می توان یافت که نشان دهنده یک قسمت واحد است.
2) ماندگاری مشخصه (ملاک) مشخص است و فراتر از مدت زمان مورد انتظار مطالعه است – یعنی مشخصه اندازه گیری شده در طول دوره مورد انتظار تغییر نمی کند.
استفاده؛ یا
3) خواص پویا (در حال تغییر) را می توان تثبیت کرد